Comentarii și discuții plus imaginii cu și despre discurile formației PHOENIX ce au fost presate și vândute, după interzicerea trupei în România.
Pe la jumătatea anilor ’80, matrița nefiind distrusă, se vindeau LP-urile Phoenix în mape cu cântăreți de muzică populară.
Cum adică discuri cu eticheta întoarsă. Ce eticheta era întoarsă. Și cum era întoarsă. Aveți o poza? Nici eu nu știam ca au existat.
Hoppie Pittis era o eticheta de pe centru discului de culoare albă, nu scria nimic pe ea
Hoppie Pittis Prostii, invenții, inovatori.!
Hoppie Pittis iată un disc din cele ”piratate”
Eu am discuri cu eticheta rotundă din centru pe care scrie altceva, cred că muzică populară. Dacă nu uit, mâine fac și poze.
Doar că n-aș zice ‘piratate’. Discurile-s ok, de pe matrița-mamă, doar eticheta e falsă, din motivele cunoscute.
Cunosc povestea chiar de la sursa, mi-a fost povestita intr-o frumoasa seara de toamna, acum vreo 10 ani, in culisele unui concert al Pasarii Rock …
Mamele – discurile-sursa din metal cu ajutorul carora se presau vinilurile – au fost pastrate si descoperite pe la sfarsitul anilor ’80 – 1987-1988, de un angajat Electrecord, care – desigur – s-a prins ca le poate folosi sa isi traga un ciubuc.
Discurile erau presate noaptea, dupa ce directorul Electrecord pleca.
Numai ca la scurt timp vestea s-a raspandit dincolo de asteptarile sale si a fost nevoit sa opreasca productia clandestina, pentru ca s-a ajuns inclusiv la povestea din postarea ta, Manea Mihai-croco.
Inclusiv Mircea Baniciu povestea atunci ca, aflat in piata de vechituri din Timisoara, a fost abordat de un vanzator care a tinut sa ii arate un „Cantafabule”, iar cand Tetea a vazut discurile, nu i-a venit sa creada ca pe disc e albumul Cantafabule, pentru ca nici pe coperta, nici pe eticheta nu scria absolut nimic.
Pe bune Croco
Pina nu vii cu nume si prenume cine este/a fost
Colonelul de securitate x, postarea nu are nici un rost.
Ai aruncat o piatra in lac sa sara bizonii sa o gaseasca.
Poate ne spuii si cine era fatuca aia care in anii ’80 cind puteai gasi sa cumperi ori ce Zappa, Hammill, King Crimson, nu putea gasi un Phoenix???
Florin Pap Volintiru după cum vezi in postările de mai jos, nu au fost povesti inventate de mine cele spuse de mine. Acum le ști și tu prin confirmări. O zi bună și hai să mai prezentam ceva viniluri și să povestim.
și eu am auzit de prese pirat, noi, vândute în talcioc, la Timișoara, în anii ’80.
Pe bune Florin. Pe tine nu vei putea fi convins de nimeni. Vin-o la o întâlnire la The Pub Universității și vei cunoaște persoana care noaptea la schimbul trei presa câteva zeci de viniluri.
Și eu am avut foarte multe, fără copertă tot de la cineva care lucra acolo!
Și eu am ascultat Phoenix de pe viniluri cu etichetă centrală de muzică populară.
Pai normal ca si copiii de ofiteri secu rock ascultau, nu Ocii Ciornîi. Aveam doi colegi de liceu copii de baștani, de la ei obtineam toate noutatile rock in anii 80. De la Judas Priest la Dire Straits.
Acum fix 11 ani m am împrietenit cu Nicu Covaci la festival in Mangalia! Mi-a spus despre aceasta situație cu piratarea discurilor ,in fond era munca și meritul lui ,era dezamăgit dar nu putea face nimic!
Da , asa este ! Chiar acel angajat de la Electrecord a povestit tărășenia in amanunt ! Este incredebil cate se putea intampla pe vremea … aia constipata , a comunistilor !
Da, toata discografia vremii, cu coperti neutre si etichete ( rozete), Maria Cornescu, Laceanu etc.
Coconoiu Gabriel Bogdan iată un disc din cele ”piratate”
Asa arata o matrita, pt o fata de disc , nu e Phoenix
e o chestie la care mă gândesc o dată la câțiva ani! În ianuarie ’89, într-un Bucuresti total gri si unde nu se găsea mai nimic, printr-un concurs de imprejurări. am cumpărat LP Cantofabule. Pe sub mână, l-am luat de la un vânzător de la Muzica. Erau doar în niste chiloti albi, de hârtie, fără înscrisuri.. Preț mare pt vremurile alea, nu-mi mai amintesc bine, parcă 100 lei…
Marius Nicolae Toader sunt câteva imagini puse cu ele aici la comentarii. Are și Bogdan Coconoiu. Unele aveau eticheta de pe centru luate de la discuri de muzică populară. Așa erau scoase pe poarta fabricii fără coperți
0 Comentarii