Am fost invitați la festivalul internațional Chocolate Saga 2024 și ne-am bucurat din plin de acest lucru.
Contacte Culturale are o serie lungă de articole dedicate celor ce știu să-și folosească mâinile într-un mod creativ indiferent de materialul folosit, piele, metal, lemn sau ciocolată.
Cu standul Amáliei Halász ne-am mai întâlnit și la festivalul ”Tandrețuri și Finețuri”. Stiind că o vom găsi și la Chocolate Saga am amânat interviul pentru atunci.
Deși am fost interesați de aspectul profesional și de expoziție în sine, la standul Amáliei Halász am simțit că produsele expuse sunt create de un om cu o experiență de viață interesantă.
https://www.facebook.com/profile.php?id=61559842927218
Povestea ciocolatei handmade, pe care ne-a dezvăluit-o Amália, confirmă ceea ce bănuiam: nu poți evolua fără să porți cu tine acumulările strămoșilor. Dacă știi să folosești tradițiile familiei ca pe un bagaj prețios, te vei face remarcat.
Amália Halász de la Chocohouse a învățat această lecție. A preluat rețetele bunicii sale, le-a diversificat și a adăugat sortimente moderne. Cu un ochi atent la tendințele dietelor a adaptat rețetele și pentru cerințe speciale de gusturi sau calorii.
https://www.facebook.com/cchocohause
Ciocolata din stand îți vorbește prin aspectul său, nu poți trece fără să te oprești în fața visului împlinit al unui copil pofticios. Mama și fiul sunt bucuroși să aranjeze standul, să ofere delicii spre degustare și să explice tot ce întrebi.
Interviul nostru vă dezvăluie toate acestea și multe altele.
Ne bucurăm că există asemenea oameni, care clădesc un business pe tradiții și care predau această acumulare generației următoare.
Stela Feldrihan, Cătălin Statie
0 Comentarii