Se pare că joi este o zi în care poți trăi pentru alternativ.
Susțin aceasta cu tărie, confirmată de mulțimea de spectatori din Club Expirat, pentru că pe scenă era trupa care a venit să ne ofere ”Casa din Pădure”, primul vinil LP al trupei JURJAK.
Acești prieteni mai tineri și cu care mă bucur să mă revăd la fiecare întâlnirei, sunt o ”Gască” de oameni faini și de fiecare dată ne oferă concerte cu adevărat speciale.
Și de această dată a oferit un concert bine dozat și echilibrat, cu sunet plin fără spații aerisite și cu secția ritmică ”ținută” bine în ”frâu” de Narcis Axinte-chitară – bas și Daniel Olteanu – tobe, ce au dat greutate, ritm și echilibru pentru susținerea solourilor de chitară și clape ale lui Dan Minel Stoica (pe mine m-a ”stârnt” plăcut soundul de hammond organ) iar cel ce spune ”poveștile” puse pe muzică, ajutându-se de chitară, este Jurjak (George Petroșel), având o voce distinctă, cu inflexiuni clare, trimițând emoțiile sale publicului, având avantajul textelor / creații poetice ce sunt spuse / cântate în limba noastră de zi cu zi, româna. Și toate acestea susținute și oferite de trupa de rock alternativ Jurjak.
Concertul Jurjak face parte din turneul de lansare a albumului „Casa din Pădure”, acesta fiind al treilea album de studio al trupei. Muzician, regizor, artist vizual și licențiat în dreptul proprietății intelectuale, Jurjak (George Petroșel) a devenit rapid unul dintre cei mai apreciați artiști de alternativ din România. Muzica Jurjak are influențe blues, electro, rock și folk – reunite sub o amprentă stilistică proprie – un trademark recognoscibil încă de la primele acorduri.
Și nu, nu este o coincidență de nume, este chiar fiul lui Edi Petroșel de la Holograf. Sau, cum îi mai place lui să spună, este „umbra unui vechi copac ce poartă în crengi o muzică”.
Jurjak (George Petroșel) declara într-un interviu „Cred că am ajuns cât de cât la publicul pe care mi-l doresc, dar publicul alege. El te alege pe tine, noi facem doar să arătăm cine și ce suntem și atunci ne întâlnim undeva la mijloc. Până la urmă, asta cred că este, de fapt, cea mai concretă și mare bucurie, când ești pe scenă și vezi oamenii care se bucură de ceea ce faci”.
Un concert care rămâne de luat acasă ca să-l pui în raftul de neuitat.
Mă uitam la oamenii aceia veniți special pentru concert și era târziu în noapte și-mi ziceam, … iată câtă bucurie aduce muzica. Încrederea că mâine ziua va fi mai bună, mai frumoasă.
Am consemnat azi… 16. 02. 2024
Și da, eu Manea Mihai ”cROCo„ pot să le spunem celor ce au lipsit de la concert, că așa ceva vor regreta foarte mult timp.
0 Comentarii