Aveam nevoie de o resetare. De întoarcere la clasic. Undeva percepția valorilor s-a amestecat, așa că o revenire la jazzul clasic american, cântat cu mare profesionalism era necesară. Am scris multe despre jazz, despre profesioniști ai jazzului, despre jam session-uri, dar și despre începători într-ale jazzului sau studenți plini de dorința de afirmare. Jeb Patton Trio ne-a dat posibilitatea să revenim la valorile de bază.
https://contacteculturale.ro/2023/06/14/deva-jazz-fest-2023-americanii-de-la-jeb-patton-trio/
Jeb Patton este un muzician valoros, licențiat în jazz, cu o figură tipic americană. Arată și se comportă ca un profesor. Și-a cerut scuze că ne-a vorbit în engleză. A aflat că cei din Deva cunosc bine engleza.
Trioul lui Jeb Patton a plăcut mult publicului. Concertul a început cu câteva standarde de jazz americane, nu înainte de a ne prezenta partenerii de pe scenă, Joshua Ginsberg la bass și Luca Santaniello la tobe.
Interpretarea lui Jeb a fost de mare clasă, caldă și exactă, cu multă profunzime.
Adept al swingului, a reușit să aducă imediat publicul de partea sa, improvizațiile permanente, ale sale și ale partenerilor săi reusind să atragă aplauze și ovații.
Piesele alese au demonstrat înalta valoare interpretativă a celor de pe scenă și în special cea a lui Jeb, un nume greu în jazzul american actual.
”Este un artist de o mare expresivitate, capabil să scoată la lumină din orice piesă și cea mai mică marcă ce dă câtecului profunzime și caracter.” (ALL ABOUT JAZZ)
Concertul a fost o delectare cap-coadă. Mult ritm, mult clasic, cu piese ce ne-au trimis în visare, ce ne-au reamintit de vremuri de glorie ale scenei americane.
Încercăm să susținem cele scrise și trăite de noi cu două materiale înregistrate din concert.
Alături de noi, Radu Lupașcu a savurat din plin concertul.
Stela Feldrihan, Cătălin Statie
0 Comentarii