Fondator: Carmina Statie

Fondat în 2021

31/61/51

Director Onorific: Radu Molnar

Deva Jazz Fest 2023. Philip Lassiter. Premiat cu 11 premii Grammy

8 august 2023 | Distracție, Expoziții, Festivaluri, Informativ, Istorie muzicală, Jazz, Lansare de carte, Muzică în general | 0 comentarii

În 26 august vine la Deva Jazz Fest 2023 câștigătorul a 11 Grammy Awards americanul Philip Lassiter.
Spectacol, energie, creativitate și umor. Iată cum putem deascrie in câteva cuvinte un show în stil american.
Vine la Deva fantasticul Philip Lassiter.
Avându-și rădăcinile bine prinse în stiluri precum Funkul Texan, Gospel-ul din Alabama, Jazz-ul din New Orleans și muzica Soul specifică Nashville-ului, Philip Lassiter este un aranjor specializat pe corn și instrumente cu coarde, care a fost premiat cu 11 premii Grammy și care a colaborat, prin rolul său de mare aranjor, cu Prince și New Power Generation.
Fiind stabilit în prezent în Amsterdam, Philip și-a câștigat rapid reputația de aranjorul și trompetistul ‘go to’ pentru o întreagă listă de nume sonore și artiști iconici precum:
Prince, Kirk Franklin, Ariana Grande, Timbaland, Roberta Flack, Jill Scott, Rodney Darkchild Jerkins, Hamilton w/ Barack Obama, Cece Winans, Kelly Rowland, Fantasia, Anderson Paak, Yelawolf, Queen Latifah, Al Jarreau, Fred Hammond, The Isley Brothers, Marsha Ambrosia, Ledisi, Johnny Lang, Donald Lawrence, Anthony Hamilton, Richard Smallwood, Karen Clarke, Dorinda Clarke Cole, Bebe Winans, Ricky Dillard, Anita Wilson, Natalie Grant, James Fortune, John P Kee, Anthony Brown, Myron Butler & Levi, Regina Belle, Cory Henry, My Morning Jacket, Lee Ann Womack, Big & Rich, și mulți alții.
Philip a cucerit o mulțime de scene din jurul lumii, unele dintre cele mai importante fiind Essence Festival, Montreaux Jazz Fest, Jam Cruise 2020, United Center Chicago, North Sea Jazz Festival Curacao, Bonnaroo, Stadionul Titan, The World Café din Philadelphia, și Arsenio Hall, având în același timp și apariții televizate la celebrii Jimmy Kimmel și Jimmy Fallon.
Acesta a fost desemnat câștigătorul concursului “International Trumpet Guild Jazz Solo Competition” în anul 2000, moment în care Cannonball Instruments a devenit endorser-ul lui oficial.
La vârsta de 6 ani, și-a întâlnit involuntar prima sa dragoste – pianul; începând să cânte Amazing Grace într-un mod cu totul unic față de copiii de vârsta sa din Mobile, Alabama. Fiind, totodată, și fiul unui pastor – un om care “dădea totul până la epuizare” – Philip a deprins tainele captivării unei audiențe, pe care le-a transpus în stilul său personal de atunci.
O restricție în St. Louis i-a format stilul prin spectrul frumuseții sunetului de Big Band și a inițiativei de improvizație. Făcând facultatea în Florida, Lassiter a avut ocazia de a-și exercita talentul de trompetist, de a învăța secretele stilurilor Salsa și Merengue, și de a-și perfecționa abilitatea de pianist de Jazz.
După studii, au urmat 8 ani de zile petrecuți în Dallas, ‘sub aripa’ unora dintre cei mai talentați muzicieni la nivel global. Kirk Franklin, Fred Hammond, Bernard Wright, Bobby Sparks, Snarky Puppy și Erykah Badu sunt câțiva dintre care i-au propulsat notorietatea lui Philip în industria de gospel și funk.
Următorii ani petrecuți în Nashville au diversificat, în continuare, ‘portofoliul’ muzical al lui Lassiter. În aceeași perioadă a avut șansa de a colabora cu legendarul producător Tommy Sims și de a participa în numeroase premieri televizate, precum Dove Awards și The Stellars.
Tot în Nashville, acesta a format proiectul Philthy – proiectul Soul/Funk care reprezintă perfect influențele ‘primite’ de Lassiter prin colaborările sale profesionale cu cei mai buni artiști și performeri din Nashville, New York și L.A., inclusiv superstarul American Idol – Elliott Yamin și artista senzațională din Țările de Jos Caraibiene – Josephine Rojer.
Philthy poate fi cel mai bine descris de o simbioză între savoarea muzicală și energia maniacală a unui deliciu decadent, diavolesc. Stăpânind umorul și flow-ul liric de Slim Shady (înainte să fie ‘mâncat’ de showbiz), Philthy ar reprezenta îmbinarea perfectă dintre Andre 3000, Aretha Franklin și James Brown. Cu siguranță, este un show live pe care nu trebuie ratat!
PHILTHY FUNK
Definirea corectă a splendorii și măreției acestui trompetist și cantautor de jazz, ar fi la fel de grea ca și prinderea unui urs într-o capcană de șoricei. Stilul pianistic al lui Philthy este, cu totul, un bravado revoluționar, multi-fațetat, care parcă direcționează întreaga acțiune scenică. Având drept echipă una dintre cele mai bune trupe de spate, performanța sa devine o ‘invazie’ a tuturor simțurilor, făcându-ți întreg trupul să simtă ritmurile sale pentru zile întregi.
Călătorind întreaga America, Philthy a fost introdus unei cavalcade de artiști care l-au ajutat să își modeleze cariera muzicală. La vârsta de 6 ani, și-a întâlnit involuntar prima sa dragoste – pianul; începând să cânte Amazing Grace într-un mod cu totul unic față de copiii de vârsta sa din Mobile, Alabama. Fiind, totodată, și fiul unui pastor – un om care “dădea totul până la epuizare” – Philthy a deprins tainele captivării unei audiențe, pe care le-a transpus în stilul său personal de atunci.
St. Louis i-a format stilul prin spectrul frumuseții sunetului de Big Band și a inițiativei de imprivizație. Făcând facultatea în Florida, Lassiter a avut ocazia de a-și exercita talentul de trompetist și abilitățile native de pianist în stilul jazz. Miles Davis, Freddie Hubbard și Chet Baker au devenit totala sa inspirație stilistică și furnizorii flăcării sale interioare. Cherokee Indian și Lee Rucker l-au învățat pe Lassiter câteva lucruri la trompetă, cu mult înainte de a-și alege definitiv drumul muzical; cântând Salsa și Merengue în timp ce călătorea cu un grup de Portoricani și Dominicani.
Sunetul genurilor Gospel, Soul, Jazz, Salsa, și Funk au adus o explozie de idei în mintea sucită și, totodată, genială a lui Lassiter; putând fi comparată cu o tornadă luptând împotriva unui uragan. În deceniul în care a locuit în Dallas, a fost permanent îndrumat de talente mondiale precum Bernard Wright, Bobby Sparks, Keith Anderson și mulți alții, care i-au hrănit interesul și talentul muzical. Sunetul final unic al lui Philthy l-a propulsat în poziția de aranjor al unor artiști cu multiple discuri de platină – Kirk Franklin, Fred Hammond, Al Jarreau, Anthony Hamilton, Frankie Beverly, Ledisi, Regina Belle și Timbaland.
Philthy poate fi cel mai bine descris de o simbioză între savoarea muzicală și energia maniacală a unui deliciu decadent, diavolesc. Stăpânind umorul și flow-ul liric de Slim Shady (înainte să fie ‘mâncat’ de showbiz), Philthy ar reprezenta îmbinarea perfectă dintre Andre 3000, Aretha Franklin și James Brown. Philip Lassiter și-a dat viața pentru a aduce muzică în ale noastre, fiindu-i dăuit un talent pe care vrea să îl transmită mai departe. Petrecerea abia ce a început…


0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Festivalul FOLK DIN TEI. Ediția 2023. La Ingineri

Festivalul FOLK DIN TEI. Ediția 2023. La Ingineri

În perioada 6,7 octombrie 2023, în Grădina de La Ingineri se va desfășura prima ediție a Festivalului Folk din Tei ...
LOST SIGNAL. Recuperări: cazul Eugeniei Mureșan

LOST SIGNAL. Recuperări: cazul Eugeniei Mureșan

Există comunități rupte de lume, în care semnalul nu merge în fiecare zi. Sau poate că nu a mers niciodată ...
PSYCHOSOUND FEST 2023. Festival de muzică Metal. La Quantic

PSYCHOSOUND FEST 2023. Festival de muzică Metal. L...

https://contacteculturale.ro/  și  https://thrashmetal.ro/  invită @toată lumea Rock, bere, haleală, gagici, balauri, casete, cd-uri, tricouri și alte textile. Hai la Psychosounds Fest ...

Jazz în Zadar. Zadar Bar

Eveniment găzduit de Zadar Bar şi Victor Hariton Zadar Bar Jazz în Zadar Un cântăreț de jazz merge la doctor. Medicul îi spune că mai are de...

Amity Cantus. La Ingineri

Vineri 25 august 2023 ora 19,30 urc[ pe scena Gr[dinii Ingineri în premieră: Amity Cantus! Intrarea este gratuită!...

Festivalul FOLK DIN TEI. Ediția 2023. La Ingineri

Festivalul FOLK DIN TEI. Ediția 2023. La Ingineri

În perioada 6,7 octombrie 2023, în Grădina de La Ingineri se va desfășura prima ediție a Festivalului Folk din Tei ...
Trupa The Story. Povestea unor tinere talente

Trupa The Story. Povestea unor tinere talente

Nota redacției: Ne place să promovăm tinere talente. Le spunem că trebuie să studieze. Să urce pe scene. Să muncească ...
LOST SIGNAL. Recuperări: cazul Eugeniei Mureșan

LOST SIGNAL. Recuperări: cazul Eugeniei Mureșan

Există comunități rupte de lume, în care semnalul nu merge în fiecare zi. Sau poate că nu a mers niciodată ...
Panorama Blues & Wine 2023. Dusty Ride în concert

Panorama Blues & Wine 2023. Dusty Ride în con...

Ne-am reîntâlnit cu cei de la Dusty Ride la Ghelari la festival. De data asta nu i-am privit doar cum ...
FIRMA în concert la The PUB Universității. Alternativ

FIRMA în concert la The PUB Universității. Alterna...

Multă agitație la The PUB Universității. Sunt așteptați foarte mulți fani. Vin valuri, valuri. La intrare primesc un mic cadou ...
Să descifrăm genuri muzicale. O scurtă descriere Synthwave

Să descifrăm genuri muzicale. O scurtă descriere S...

Synthwave (numit și outrun, retrowave sau futuresynth) este un microgen de muzică electronică care se bazează în principal pe muzica ...
Deva Jazz Fest. Al doilea concert matinal. Jazz lângă țâșnitoare

Deva Jazz Fest. Al doilea concert matinal. Jazz lâ...

Ce poate fi mai atrăgător decât să-ți savurezi cafeaua într-un parc mare și frumos, în atmosfera unui festival și să ...
Hora Lupilor Albi. Prezentare de carte. Marius Viorel și Gabriel Dinu

Hora Lupilor Albi. Prezentare de carte. Marius Vio...

La final, poetul șI scriitorul Marius Viorel și un prieten mai nou al cenaclului, poetul și scriitorul Gabriel Dinu, au ...
Sibiu Blues Nights. Interviu cu The Groovy Bastards. Să fie altfel...

Sibiu Blues Nights. Interviu cu The Groovy Bastard...

Bastard, groaznic...și am putea să traducem în mai multe feluri. Le-am luat un interviu, nu știu dacă le-a mai luat ...
Panorama Blues & Wine. Blues de reglaj. Mike, Rareș & Vali

Panorama Blues & Wine. Blues de reglaj. Mike,...

Suntem la Ghelari la Festival. Unii muncesc. Reglează sunetul. Așa că ne-am gândit să-i arătăm la muncă pe Rareș Totu, ...
Cum a fost la PIATRA NEAMȚ: NELU LAZAR - Lansare Carte și Turneu Folk-Rock 2023 (5/7)

Cum a fost la PIATRA NEAMȚ: NELU LAZAR – Lan...

Între 26-31 Martie 2023, Nelu Lazar a organizat și susținut un turneu de lansare de carte și album de muzică ...
Cornel Marin Chiorean. FRANK HERBERT. DUNE

Cornel Marin Chiorean. FRANK HERBERT. DUNE

FRANK HERBERT - DUNE - Ăsta-i marele scriitor pe care tăt timpu l-am bănuit că are un vierme la cap Care-i producea mirodenie ...
Deva Jazz Fest 2023. Jeb Patton Trio. Ne-am reîntors la clasic

Deva Jazz Fest 2023. Jeb Patton Trio. Ne-am reînto...

Aveam nevoie de o resetare. De întoarcere la clasic. Undeva percepția valorilor s-a amestecat, așa că o revenire la jazzul ...
A fost iar Zob în recital. La The PUB Universității. Și mișcă, dansează, pozează și postează

A fost iar Zob în recital. La The PUB Universități...

Era păcat să nu consemnăm un așa recital ZOB. O trupă cu mult tupeu. Vă lovim cu niște versuri autoportret, ...
Autobuzul cu JAZZ. O modalitate de promovare inedită pentru festivalul Deva Jazz Fest 2023!

Autobuzul cu JAZZ. O modalitate de promovare inedi...

Nota redacției: Înainte de sosirea noastră la Deva Jazz Fest 2023 în oraș a avut loc un eveniment ce a ...

Primiti articolele noi direct pe mail!

Completati formularul de abonare de mai jos.