L-am cunoscut pe Profesorul Lucian Mihăescu în 2014 la locuința dânsului din Ploiești. M-a legat de dânsul o prietenie atât de frumoasă încât ne adresăm unul altuia cu “nenea Unchiu” și “nepoată”.
Am ajuns la dânsul din dragostea pentru restaurat obiecte vechi din metal și în casa dânsului mi-a fost plantată în suflet iubirea pentru istorie și colecțiile de arme.
Profesorul Lucian Mihăescu este un om cu o vastă istorie de viață.
A avut o carieră strălucită în sport cu competiții și medalii naționale și internaționale în atletism și TIR Sportiv.
Dragostea pentru sport a dânsului nu s-a oprit aici, a practicat judo, schi și planorism sportiv.
A activat la Aeroclubul Român, Strejnic, obținând brevetul Internațional C de Argint, de pilot în planorismul sportiv.
Timp de mai mulți ani a fost profesor de patinaj. Dintre elevii dânsului, de exemplu, Dorin Zărnescu și Liliana Coman au devenit campioni și medaliați internaționali.
Dragostea pentru sport l-a transformat într-un mare colecționar de insigne, medalii și fanioane din numeroase țări de pe toate continentele. Vă promit un articol dedicat acestei colecții.
O altă pasiune a dânsului o reprezintă colecționarea de arme de foc și arme albe. Voi reveni cu un articol și pe acest subiect.
Profesorul Lucian Mihăescu a făcut performantă în toate domeniile și pasiunile pe care le-a avut lăsând în urmă generații întregi de oameni care să ducă mai departe dragostea pentru sport și colecții.
Are atât de multe povești din timpul vieții și a încercat atât de multe activități încât orice întâlnire cu dânsul se poate transforma în subiect pentru un roman.
În videoul de mai jos vă prezint un scurt interviu cu dânsul pe tema obiectelor sale prezente în cadrul expoziției “Tidal Wave, 80 de ani de la” Valul Nimicitor” organizată în Ploiești la Muzeul Județean de Științele Naturii în perioada 31.07-11.08 de la 9 la 17:00 in fiecare zi.
Cristina Dinu https://cristinadinu.com/
0 Comentarii