Au fost slobozi să se exprime cum au vrut ei. Și ”i”-ul mic din numele trupei e pentru că așa și-au dorit ei.
Chiar dacă au asimilat o cultură de tip indie și alternativ, ”chemarea străbunilor” nu le-a dat pace. Muzica tradițională românească a fost baza exprimării lor.
O apariție interesantă și originală, “iarba Fiarelor” vine din nordul țării, unde se trăiește românește și se păstrează plăcerea tradițiilor.
Au lasat la Bistrița cazanul de “horincă” și au plecat să facă deliciul publicului la București, în “Grădina cu Filme” din Piata Lahovari.
Trupa a avut multă priză la public, nu numai prin repertoriul abordat, dar și prin modul de a comunica cu spectatorii.
Au trecut de la cântece sensibile, la meditații filosofice, la cântece tradiționale, toate temele fiind mulate pe un stil alternativ. Între melodii au “povestit” cu publicul, întreținând o atmosferă captivantă. Iar în timpul melodiior au captat din nou atenția. Au cântat printre spectatorii antrenați la dans. Aceștia au aplaudat și au cântat refrenele.
Au reusit să fie “altfel” și prin apariția scenică: ținută, machiaj și mizanscenă. Pe ecranul din spate au rulat o grafica anunțată ca fiind interesantă… și așa a fost.
Am apreciat originalitata instrumentelor la care au cântat talentații interpreți.
Sper că ați observat că am folosit cuvântul melodie sau cântec în loc de piesă.
Îmi place muzica populară și am tradiție în familie, bunica mea fiind un cunoscut rapsod popular. De aceea am ținut să fiu prezentă la această exprimare slobodă.
În final vă invităm la două videoclipuri de rock “altfel”.
Stela Feldrihan
0 Comentarii