A doua zi a festivalului Hora Lupilor Albi a fost plină de discuții și muzică.
S-au făcut prezentări de carte unde autorii au discutat despre creațiile lor literare. Urmăriți video-ul pentru a afla despre cei doi autori comemorați cu această ocazie.
S-a încercat realizarea unor ateliere de lemn și de metal dar căldura a ținut participanții ascunși prin toată locația. La anul poate se vor putea ține și atelierele, în speranța că vor paticipa mai mulți meșteșugari. Anul acesta fiind prezenți doar CreastiQ(lemn) și Metal Poetry by Cristina Dinu (metal).
După pauza de masă, ne-am adunat la o “horă” literară unde s-au citit poezii, proză și s-a discutat despre metafora de calitate în literatură.
Printre discuții s-a pus și problema naturii românului și a necesității unei mentalități pozitive. Voi reveni cu articole dedicate acestor discuții.
Când a venit ploaia peste noi am întâmpinat fulgerele cu muzică bună. Recunosc că am sacrificat un pic calitatea filmării, fiind atrasă de aspectul formidabil al cerului “negru de supărare” din spatele artiștilor plini de calm și voie bună.
Pe scenă au urcat Lazăr Anemona care a deschis seara muzicală cu melodii pe versurile lui Mihai Eminescu. Au urmat Duo Allegria (Ștefana& Silvia), Formația ZEXE ( Vlad Gălățianu &Silviu Fologea) și Tică Lumânare.
Vremea nu ne-a mai permis să facem filosofie și literatură în jurul focului așa că am continuat până târziu în noapte în zona scenei.
A fost un festival bogat în evenimente și aștept ediția a doua.
Doresc să subliniez că nu a fost un festival Pavel Coruț ci festivalul Hora Lupilor Albi dedicat lui Pavel Coruț pentru filosofia vieții lui și a importanței sale în literatura română.
Urmăriți seria de articole pe care o voi face dedicată fiecărui eveniment în parte și poate vă vor convinge să participați la anul la ediția a doua.
Cristina Dinu https://cristinadinu.com/
Am asteptat meciul cu Elvetia sa facem comentariul. Simteam c-o sa se intample o minune si uite ca baietii au smuls un punct nesperat de nimeni. Bravo, Romania ! A fost, cum spunea presedintele Clinton la Bucuresti, ca Anuta Catuna la maratonul de la New York !.
Acum, daca vrem ca Romania sa supravietuiasca pururea si-n vecii vecilor, atunci este nevoie de mult mai mult. Este nevoie de identitate, apartenenta si seriozitate. Intalnirea pe care ati descris-o de pe meleagurile buzoiene se inscrie pe aceasta traiectorie; a fost plina de simbolistica, de oameni de buna calitate si de multa, multa cultura, din ce ne-ati prezentat. Toate acestea trebuie sa conduca totusi la realizari concrete care sa incurajeze solidaritatea si sa satisfaca aspiratiile celor traitori pe aceste meleaguri. Felicitari organizatorilor !
Asteptam in continuare de acum numai vesti bune de la Buzau!!!