Vitraliile sunt vibrante, mereu surprinzătoare, mereu emoționante! O simfonie cromatică, efect al luminii în dinamica zilei și anotimpurilor…
„Vitralistul” este și pictor și sculptor și metalurg și sticlar. Este și cazul lui Mihai Pâlșu, un artist complex care, prin modul în care exploatează lumina și proprietățile ei, prin modul în care reușește filtrarea acesteia și folosește refracția și obscurul, pare a picta cu lumină .
În timp ce ne bucurăm privirea cu lucrările artistului plastic Mihai Pâlșu putem sesiza liberalismul exprimării artistice, felul în care artistul lasă lumina să lucreze fără constrângeri conceptuale sau tehnice. Ca urmare, artistul, prin modul de a capta lumina naturală și de a o intensifica într-o manieră subtilă, creează printr-un plus de culoare și de reflexie diafană un spectacol al culorilor pe care îl mai putem întâlni la Victor Săraru sau Louis C.Tiffany.
Mai jos prezentăm, pentru început, lucrarea AD ASTRA cu detalii.
Florin Safta
Nota Redacției: Colegul nostru de redacție, Florin Safta, este și pictor amator și a fost încântat să încerce să deschidă seria de articole de prezentare a catalogului de lucrări ale lui Mihai Pâlșu.
Unii dintre cei mai recunoscuti si aclamati artisti din istorie au fost si sunt cei ai penelului. De la Leonardo la Pablo Picasso, de la Baroc la Neoclasicism, ei au influentat cel mai puternic era moderna.
Maestrul Mihai Palsu, prin deschiderea intelectuala, geometria si bogatia cromatica alese, creeaza intr-adevar un confort aparte privitorului, o stare de bine.
Maestrul Florin Safta, ale carui lucrari le-am cunoscut si admirat tot prin intermediul Contacte Culturale, face tranzitia complexa dar extrem de importanta dintre imagine si arta.
Ne oprim totusi aici sa mai comentam pictura la CC odata ce Florin Safta s-a hotarat sa o faca fiind evident ca nu mai putem adauga nimic dupa ce a vorbit Maestrul.