Muzică și poezie. Muzica folk e o muzică la care se ascultă și versurile.
Prieteni apropiați sau simple cunoștințe, oameni care se exprimă prin muzică și poezie. Mai vechi și mai noi participanți la fenomenul folk. Unii în aducerea aminte a trecutului lor artistic, alții care s-au descoperit acum și care doresc, au nevoie și merită o scenă liberă unde să se exprime și să se definească.
Veteranii aduc confirmarea calității spectacolelor, iar cei care acum se descoperă aduc candoarea începutului și prospețimea actului artistic. Toți se simt onorați și bucuroși să urce pe scena ”La Ingineri”! Spiritul colegial câștigă, publicul câștigă. Asistăm la momente în care artiștii de pe scenă primesc cele mai înflăcărate aplauze chiar de la colegii lor din sală sau, atunci când pe scenă e nevoie de mai mult curaj sau o nuanță, mereu se găsește un coleg din public care acordă acompaniamentul necesar.
Unii atacă repertoriul vast al folkului prin piese nemuritoare, pe care publicul le știe pe de rost, alții vin cu muzică proprie, alții și cu una și cu alta, alții cu propria muzică și propriile versuri.
Tot acolo se regăsesc și poeții. Unii cunoscuți și consacrați, alții la început de drum sprijiniți și încurajați de cei dintâi. Unii care au volume de versuri publicate, alții care au scris numai pentru ei și muza lor.
Benny Jugaru a parcurs multe dintre piesele de folk de referință. De mult timp în această zonă, este posesorul unui repertoriu vast.
Irinel Varga vine cu compoziții muzicale proprii, dar și cu versuri proprii. Este ceea ce urmărim cu prioritate.
Corneliu Octavian Rodeanu, poet de anvergură dar și cu anvergură, după ce aproape un an de zile a tronat la ultima masă și a urmărit cu un ochi critic tot ce se petrecea pe scenă, s-a hotărât să ne prezinte creațiile sale.
Conceptul cultural Baza Folk prinde viteză și statornicește un fenomen, La Ingineri.
Stela Feldrihan, Cătălin Statie
0 Comentarii