În ziua dedicată fusion-ului de la festivalul amintit în titlu nu putea să lipsească The Groovy Bastards.
Nu este prima dată când scriem despre ei, avem deja câteva articole și asta pentru că ne place foarte mult de ei. Au o vigoare și un fresh în ei care poate să topească și sufletele acelea de spectatori care se limitează să tot admire nu știu ce chitarist, fost mare, prăfuit de vreme.
Urban Blues Fest are în totalitate un public cunoscător. Știe sigur la ce fel de eveniment vine și vine să consume plin de istorie muzicală.
The Groovy Bastards au reușit să miște, încet și sigur, până la incandescența de final, publicul prezent. Este și normal. Ei cântă de multă vreme în această formulă așa că nu mai trebuie să fie atenți la vreo intrare sau la vreo ieșire. Având o bază solidă în jazz, cu o secție ritmică sigură, balansată și explozivă, cu o solistă vocală ce-și ține foarte bine vocea în frâu reușind să dea ritmului putere și cu mișcările corporale și cu un chitarist de primă mână, foarte valoros, tinerii noștri produc publicului emoții puternice. Ioana Vișinescu la voce, Andrei Bălașa la chitară, Șerban Mateescu la bas și Theo Ionescu la tobe.
Ce este însă mai important este că tinerii noștri artiști au un public al lor foarte tânăr și reușesc să aibă un public și între prăfuiți ca noi. Se adresează deopotrivă și unora și altora prin același repertoriu. Un repertoriu de coveruri dar și cu multe piese proprii, noi știm asta.
Fusion între generații!
Fusion și între stiluri! De la secția ritmică ce te poate duce la blues, vocalista ce te poate trimite la rap, funk și vuvuzele (Kazoo), la chitaristul de rock ce poate produce și hard și heavy. Solistica acestuia din urmă a avut mare ecou. Noi i-am făcut semnul rockerilor.
Radu Lupașcu știe să ardă publicul încă din prima zi.
Stela Feldrihan, Cătălin Statie
0 Comentarii