Fondator: Carmina Statie

Fondat în 2021

31/61/51

M.M.croco. ”Rock Im My Heart”, organizat de Teo Peter (R.I.P.)

6 octombrie 2021 | Istorie muzicală | 0 comentarii

Ceea ce se anunța a fi cel mai important festival rock din România ultimilor ani, s-a transformat într-un dublu eveniment tributar, după accidentul ce a zguduit o țară întreagă, în urma căruia sufletul legendarilor Compact, Teo Peter, a trecut în neființă.

Visul său de a realiza un festival de tradiție pentru rock-ul românesc a fost spulberat într-o fracțiune de secundă de un bolid condus de un angajat al Ambasadei Statelor Unite de la București.

M.M.croco: Articol preluat de la Andrei Vulpescu (2004)

”La începutul anilor *90, Bucureștiul devenise o adevarată fortareață a muzicii rock, fanii acestui gen fiind din ce în ce mai mulți. De atunci și până în prezent, pe scenele bucureștene au concertat nume grele ale rock-ului mondial precum: Metallica, Iron Maiden, Uriah Heep, Jethro Tull, Scorpions sau Sepultura. Cu toate acestea, în ultimii cinci-șase ani, muzica rock din Romania a intrat într-un con de umbră, fiind sufocată de avalanșa curentelor facile, comerciale. În acest context, manifestările de gen s-au retras în țară. Până acum, când tradiția festivalurilor rock de la București va renaște din propria cenusă, grație primei editii a festivalului ”Rock In My Heart”, ce se va desfasura în perioada 5-7 noiembrie la Sala Polivalentă. Interesant este că, această renaștere se produce în anul în care rock-ul mondial sărbătorește 50 de ani de existență.

(pentru mărirea fotografiei dați clic)

Emerson, Lake & Palmer, Thin Lizzy, Jethro Tull, Motorhead, Scorpions, Pink Floyd, Roxy Music sau Ozzy Osbourne sunt trupele la care au activat în decursul anilor invitatii internaționali care se vor afla, în cele trei zile de festival, pe scena Sălii Polivalente din Capitală, dând greutate acestui maraton rock, la care își vor da concursul și cateva trupe autohtone, printre care i-am putea aminti pe: Iris, Direcția 5, Firma, Altar, Luna Amară, Cargo sau Metrock.”

Carl Palmer, vedeta primei seri

Maratonul ”Rock In My Heart” va fi deschis pe 5 noiembrie, de la ora 18.00, cu recitalul trupei Altar (reînființată de curând), care va fi urmat de Firma, Interzis, Iedera și Direcția 5, seara inaugurală fiind închisă de spectacolul de excepție realizat de Carl Palmer Band, condusă de celebrul baterist care a activat la Atomic Rooster, Asia și Emerson, Lake & Palmer. Cariera sa de tobosar a fost influențată de filmul ”Drum Crazy” (1959) și de legenda Buddy Rich. Carl Palmer a primit primul set de tobe la 11 ani, cinci ani mai târziu fiind deja un toboșar experimentat. Prima trupă importantă pentru cariera sa a fost The Thunderbirds, la care activa și chitaristul Albert Lee. La acea vreme, repertoriul lor era supervizat de starul lui Rolling Stones, Mick Jagger. Aventura anilor *60 a continuat alături de Atomic Rooster, urmând ca în primavara anului 1970 să fie cooptat în echipa Emerson, Lake & Palmer. Zece ani mai tarziu, când Palmer era un nume cunoscut pe scena rock mondială, britanicul continua aventura muzicală alături de Asia, cu care cântă circa cinci ani, după care revine la Emerson, Lake & Palmer.

La show-ul de la Sala Polivalentă, Carl Palmer va fi acompaniat de basistul Dave Marks, absolvent ”Magna Cum Laudae” al British Guitar Institute și de Paul Beilatowicz, profesor de chitară la Brighton Institute of Modern Music.

6 noiembrie, tribut Jimi Hendrix

Pentru cea de-a doua seara a ”Rock In My Heart”, producătorii au pregatit un program special, tributar celui care a fost Jimi Hendrix, chitaristul care a revoluționat acest instrument în anii *60. Chiar dacă nu a avut o cariera bogată, Jimi Hendrix a reușit totuși să lanseze hituri clasice precum: Hey Joe, Purple Haze sau Fire, el fiind considerat în acest moment drept unul dintre cei mai importanți muzicieni ai secolului XX.

Pe scena Sălii Polivalente, pe 6 noiembrie, repertoriul legendarului Jimi Hendrix va fi interpretat de cațiva chitariști de excepție: Mick Abrahams (Jethro Tull), Brian Robertson (Thin Lizzy, Motorhead), Eric Bell (unul dintre membrii fondatori Thin Lizzy), Uli Jon Roth (Scorpions), David O*List (Pink Floyd, Roxy Music) si David Torme (Gillan, Ozzy Osbourne). Tributul Jimi Hendrix va fi completat de recitalurile trupelor autohtone: Cargo, Luna Amară, Regal, Metrock și Salamandra.

Final cu Iris și Twin Dragons

Maratonul rock se va încheia pe 7 noiembrie, când vor concerta Mike & The Blues Spirit, 69, Praf în Ochi, Iris și Twin Dragons, o trupă condusa de Nathaniel Peterson, al carei stil este puternic influențat de soundul legendarului blues-man John Lee Hooker.

În show-ul de închidere al primei editii a ”Rock In My Heart”, Peterson va fi acompaniat de Fabio Cerrone și Clive Bunker. Cam așa arată programul primului festival rock organizat la București în ultimii 10 ani, un eveniment ce îmbină tradiția și modernismul, experiența muzicienilor încercați pe cele mai tari scene ale lumii cu diletantismul trupelor tinere, care încearcă să ducă mai departe povestea acestui curent muzical ajuns la frumoasa varstă de 50 de ani. Concertele ”Rock In My Heart” vor fi inregistrate și difuzate de MTV România, urmând ca în scurt timp să se lanseze pe piață și un CD ce va conține selecții din cele trei seri.

Nathaniel Peterson, exponentul blues-ului din Tennessee

Liderul trupei ce va încheia festivalul ”Rock In My Heart”, Nathaniel Peterson, provine din zona care a promovat cele mai mari nume ale muzicii blues, Memphis – Tennessee.

Peterson și-a început cariera cântând alături de vedete ale anilor *60 precum: Mitch Ryder, Rusty Day, Jim McCartey, Tim Buckley, Jimmy Reed, Iggy Pop sau Don Davis.

Între anii *70 si *80, Peterson a concertat în toată lumea, prezentând diverse genuri muzicale, fără însă să devieze de la prima sa iubire, blues-ul.

Permanent dornic de proiecte noi, Peterson a compus și cântat în anii *90 alături de artiști importanți precum: Keith Richards (The Rolling Stones), Peter Green (Fleetwood Mac), Paul Oscher (Muddy Waters), Carey Bell (Willie Dixon) sau Tom Compton (Johnny Winter) sau Eric Clapton.

A urmat cinci ani alături de Savoy Brown, după care și-a format propria trupă, Twin Dragons, în care i-a cooptat pe Clive Bunker și Fabio Cerrone.

Culese de Manea Mihai croco

Foto Manea Mihai croco

Nota redacției: În fotografia pricipală Teo Peter și Carl Palmer

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Marcian Petrescu și Mihai Tacoi. STORYTELLERS Acoustic Folk-Blues Project. La Uzina Coffee

Marcian Petrescu și Mihai Tacoi. STORYTELLERS Acou...

STORYTELLERS Acoustic Folk-Blues Project vor concerta ÎN PREMIERĂ pe scena de la UZINA COFFEE, SÂMBĂTĂ 21 Mai, de la ora ...
Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut. Lansare album “La Vale”. ABY STAGE BAR

Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut. Lansare album “La...

Eveniment organizat de Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut, CORE Agency şi ABY STAGE BAR Sâmbătă, 21 mai, ABY ...
Sarmalele Reci, turneu și sărbătoare: 1000 de viniluri vândute

Sarmalele Reci, turneu și sărbătoare: 1000 de vini...

Sarmalele Reci, împreună cu producătorul Trei Bețivi, a lansat în decembrie vinilul „Țara te vrea prost”. Un amestec original şi ...

POSADA ROCK FESTIVAL 2022

Eveniment organizat de Paradise Lost şi Posada Rock Stadionul Municipal - Câmpulung Muscel Ediția 2022 a Posada Rock Festival va avea loc în...

Video/Alexandru Arnăutu Vraciu. Top Albume. METALLICA. Cu invitați (5)

Video/Alexandru Arnăutu Vraciu. Top Albume. METALL...

Invitatul lui Alexandru este Andy Ghost de la trupa Altar. Urmăresc această trupă deoarece este una dintre puținele trupe de ...
Manea Mihai croco. Invitație la expoziție de grafică "Între alb și negru". Valentin Tănase

Manea Mihai croco. Invitație la expoziție de grafi...

Am fost și am vizitat expoziția magnificului grafician, artist plastic, Valentin Tănase. De la intrarea în spațiul expozițional, am fost ...
Flori cu rod. Poezie și fotografie

Flori cu rod. Poezie și fotografie

Pe acorduri de culoare, Vibrații lungi din care-ncepe viata, În flori cu rod, Ce ne aduc speranța De -a nu ...
Video/URBAN BLUES FEST Spring Edition. Three Side of The Blues. BAICEA BLUES BAND. La The PUB Universității. A doua parte

Video/URBAN BLUES FEST Spring Edition. Three Side ...

Acest al doilea articol despre Baicea Blues Band este destinat să vă dezvăluie, dacă mai era cazul, o triadă de ...
Marcian Petrescu și Mihai Tacoi. STORYTELLERS Acoustic Folk-Blues Project. La Uzina Coffee

Marcian Petrescu și Mihai Tacoi. STORYTELLERS Acou...

STORYTELLERS Acoustic Folk-Blues Project vor concerta ÎN PREMIERĂ pe scena de la UZINA COFFEE, SÂMBĂTĂ 21 Mai, de la ora ...
Culori de la flori. Poezie și fotografie

Culori de la flori. Poezie și fotografie

Culori de la flori Doar florile pe veștedul Pământ Își mai ridică ochii spre noi plângând. Culori de curcubeu, pe ...
Cristina Radu Trio la Uzina Coffee

Cristina Radu Trio la Uzina Coffee

Continuă seria de concerte de jazz în care doi instrumentiști mai mult decât cunoscuți, Albert Tajti la pian și Vlady ...
Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut. Lansare album “La Vale”. ABY STAGE BAR

Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut. Lansare album “La...

Eveniment organizat de Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut, CORE Agency şi ABY STAGE BAR Sâmbătă, 21 mai, ABY ...
Mihai Ionescu. La Ingineri Tei 9. Un nou Început. Baza Folk

Mihai Ionescu. La Ingineri Tei 9. Un nou Început. ...

Mihai Ionescu este acel Mihai Ionescu care a păstorit o foarte mare perioadă de timp faimosul Club A iubit de ...
Sarmalele Reci, turneu și sărbătoare: 1000 de viniluri vândute

Sarmalele Reci, turneu și sărbătoare: 1000 de vini...

Sarmalele Reci, împreună cu producătorul Trei Bețivi, a lansat în decembrie vinilul „Țara te vrea prost”. Un amestec original şi ...
Video/Am revenit cu speranțe la palatul Mogoșoaia

Video/Am revenit cu speranțe la palatul Mogoșoaia

Am plănuit să petrecem o duminică minunată, ca pe vremuri, la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia. Și am sosit aici, ...
Corneliu O. Rodeanu. Drumul către coperta patru. Poezie La Ingineri

Corneliu O. Rodeanu. Drumul către coperta patru. P...

Seara de 14 mai a fost o seară de poveste la Clubul La Ingineri din Tei 9. Mihai Ionescu nu ...
Radu Lupașcu. Blues la poalele Tâmpei!

Radu Lupașcu. Blues la poalele Tâmpei!

Oraşul Braşov este cu cel puţin 200 de ani mai vechi decât Bucureştiul! Cu toate acestea, poziţia dominantă a capitalei ...
Video/Cristina Lupu în concert la Uzina Coffee

Video/Cristina Lupu în concert la Uzina Coffee

După o zi cu peripeții, un concert la Uzina Coffee mi s-a părut cea mai bună alegere. Acolo era programat ...
Florian Lungu. JAZZ ON URBAN BLUES

Florian Lungu. JAZZ ON URBAN BLUES

La rubrica „incredibil dar adevărat” am trăit bucuria de a contoriza în Capitala noastră dragă, la mijloc de aprilie 2022, ...

Primiti articolele noi direct pe mail!

Completati formularul de abonare de mai jos.