Dragi prieteni, să știți că mi-a fost greu să scriu acest articol.
Eu l-am contactat pe Boby, i-am spus ce am de gând să fac, el a fost mai mult decât binevoitor să participe și mi-a vorbit mult de pasiunea sa în convorbirea telefonică pe care am avut-o.
Omul nostru are două meserii pornite din două mari pasiuni. Cea de somelier și cea de făuritor de cuțite! De prima am aflat din discuția telefonică. Deci, cum spune românul, se învârte în lumea sofisticată. Așa că am luat din nou la privit ceea ce-i iese din mâini și m-am aplecat cu mai multă atenție asupra consumatorilor metalicelor sale producții. Unicate, de altfel! Alți maeștri, tot lucrători cu mâna, altă lume!
Eu mi-am propus să scriu despre undergroud. Despre lumea ascunsă ce dă să iasă la suprafață sau nu. Lumea celor destoicini, mulți și muți.
Așa că am cerut un sfat Stelei Feldrihan. M-a convins repede că Boby arde pe dinăuntru pentru pasiunea lui și că asemenea ”ardenți” trebuie neapărat făcuți cunoscuți prietenilor noștri și tuturor celor ce ne vizionează site-ul.
Pasiunea îl strivește pe Boby. Am priceput asta din primele lui cuvinte. Îl lăsăm să se prezinte.
”Am început să fac cutițe din pasiune. Mi-am dorit să am un cuțit al meu și numai al meu, unicat.
De aceea, acum vreo doi ani, într-un mic balcon din Calea Giulești (București), cu o bormașină și un flex am realizat primul meu cuțit.
Virusul m-a prins, am continuat, iar oamenilor le-a plăcut. Și au dorit o piesă de la mine… Ușor, ușor, cu trecerea timpului, lucrurile au continuat și doritorii s-au înmulțit. Din dorința de a evolua și a face lucrurile mai bune, mai frumoase și pentru că micul meu balcon de doi metri pătrați devenise neâncăpător, am găsit un mic spațiu în București unde am început să îmi cultiv pasiunea.
Am investit în utilaje iar acum pot spune, după un an, că am un atelier dotat cu tot ce îmi trebuie.
Să trecem la cuțite! De ce cuțite unicat ?
Mi-am dorit ceva doar al meu. Și să fac lucruri care să nu fie pe gustul meu. Adică asta încerc să fac cu fiecare piesă lucrată! La final să integreze gândurile, pasiunile și dorințele viitorului posesor. Din această cauză, lucrez la cuțitele mele în strânsă colaborare cu viitorul proprietar, materialele, tematica și modelul fiind alese de acesta. La final, obligatoriu, trebuie să iasă ceea ce acesta și-a dorit….
De ce?
Pentru ca la final să nu fie doar ”UN CUȚIT”, ci un partener pe care posesorul să îl iubească, să-i fie partener de călătorie sau la un grătar cu prietenii. De aceea, majoritatea cuțitelor făcute de mine se adresează pasionaților de călătorie, gătit în aer liber, pescari sau vânători.
Îmi place să creez cuțite indedite, din materiale unice…Am creat cuțitul cu mâner din piele de pește. Cuțitul cu teacă și mâner din nadă de crap. Cuțitul care imită gheața. Cuțitul cîștigătorului ”Chefi la cuțite” Ionuț Belei… Mânerul fiind din chilly încapsulat.”
Și ca să completăm noi, cuțite care au fost testate și puse la lucru de mâinile maeștrilor bucătari, nume sonore ale gastronomiei ca: Chef Ciprian Nicolescu, Chef Siserman Paul, Chef Dragoș Bercea și tatăl său, maestrul Ștefan Bercea, președintele ANBCT!
De cuțitele lui Boby au mai beneficiat: Chef Manole George, Chef Radu Zărnescu și Chef Iulian Olaru.
Lume de maeștri în arta culinară, artă care se învârte în mainstream și unde cuțitele Boby Custom Knives și-au găsit locul.
Căutați pagina de facebook cu numele din titlu și sigur vă va plăcea ceea ce veți vedea.
Ca de obicei, atașez un mic clip care să vă dezvăluie o parte din unicatele lui Boby. Contactați-l ca să aveți parte de destăinuirile sale.
Cât de curând voi posta un al doilea clip cu unicatele Boby Custom Knives. La lucru!
Cătălin Statie
0 Comentarii